ΑΘΗΝΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας πάσα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει τη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Απώτερος στόχος της, είναι η παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα η εξαπόλυση επίθεσης στα λαϊκά νοικοκυριά μέσω των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Η επίθεση αυτή επηρεάζει άμεσα και εμάς, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγέλματος, βιοτέχνες, έμπορους που προσπαθούμε μέρα νύχτα να ανταποκριθούμε στις δεκάδες υποχρεώσεις που έχουμε.
Τα χρόνια της κρίσης χιλιάδες συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι  συσσωρεύσαμε, λόγο αδυναμίας πληρωμής,  μεγάλα χρέη στη ΔΕΗ. Τώρα έρχεται η κυβέρνηση και μας απειλεί από τη μια ότι αν δεν εξοφλήσουμε θα μείνει η μικροεπιχείρηση μας, το σπίτι μας χωρίς ρεύμα και από την άλλη ότι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη για να σωθεί η ΔΕΗ, να πληρώνουμε δηλαδή ακόμα πιο ακριβά το ήδη πανάκριβο ρεύμα.
Η κυβέρνηση τους δυο μήνες της θητείας της επαναλαμβάνει μονότονα ότι η ανάπτυξη άφορα και τους μικρούς.
Το παράδειγμα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ φανερώνει περίτρανα ποιους άφορα η ανάπτυξη.  
Το μόνο που ενδιαφέρει τη κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουν τα επιχειρηματικά κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο της ενέργειας.
Να απελευθερώσουν πλήρως την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπως επιθυμεί η πολιτική της ΕΕ που μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πανάκριβο εμπόρευμα.
Αυτό αποκαλύπτουν  τα  νέα αντιλαϊκά μετρά που ανακοινώσε η κυβέρνηση και  είναι τα εξής

  • Αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος από 16,4% έως 19,4%, ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης την ώρα που την τελευταία δεκαετία, στο πλαίσιο πάντα της πολιτικής της "απελευθέρωσης", που ακολούθησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί ήδη κατά 150%! Σε αυτά έρχονται τώρα να προστεθούν και οι νέες αυξήσεις.
  • Μείωση της έκπτωσης συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της από το 10% στο 5%. Όπως και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση από το 15% στο 10%.
  • Επιβολή "ρήτρας ρύπων" εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα επιβαρύνει πρόσθετα τα τιμολόγια.
  • Χιλιάδες απολύσεις με τη μορφή της "εθελούσιας εξόδου" και υλοποίηση του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων.

Το ΔΣ της ΟΒΣΑ  καλεί όλα τα σωματεία, όλες τις ενώσεις και τους εμπορικούς συλλόγους της Αττικής να περούν την υπόθεση στα χεριά τους, να απαντήσουν αγωνιστικά στους εκβιασμούς της κυβέρνησης.


Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, έμπορους, βιοτέχνες, επαγγελματίες, να πάρουν μαζικά μέρος στη παράσταση διαμαρτυρίας τη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8 πμ, στα γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30)


Παλεύουμε για

  • Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για το λαό
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.
  • Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση).
  • Καμία απόλυση εργαζομένων.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω από 12000
  • Ευνοϊκές ρυθμίσεις στο 5% του εισοδήματος χωρίς καμία προκαταβολή