ΑΘΗΝΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019

Το ΔΣ της ΟΒΣΑ καλεί όλα τα σωματεία και όλους τους αυτοαπασχολουμένους, βιοτέχνες, έμπορους, επαγγελματίες να πάρουν μέρος το Σάββατο 5 Οκτώβριου στις 12:00 στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η επιτροπή αγώνα εναντία στη συμφωνία για τις βάσεις, όπου συμμετέχει και η ΟΒΣΑ .

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνει τη "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" Ελλάδας - ΗΠΑ (ΣΑΑΣ) του 1990 γνωστής ως "Συμφωνία για τις βάσεις". Επανέρχεται το σενάριο της επέκτασης της συμφωνίας για 8 ή 10 χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον, αντί της ετήσιας ανανέωσης που ισχύει έως σήμερα.

Στόχος των κυβερνήσεων ΗΠΑ - Ελλάδας είναι η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και η ένταξη στη "Συμφωνία των Βάσεων", των DRONES στη Λάρισα, των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και βέβαια της βάσης του Αράξου, ως εναλλακτική του ΝΑΤΟ για τη φύλαξη πυρηνικών όπλων.

Χτυπάμε τον κώδωνα του κίνδυνου.

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση και καταδίκης της νέας συμφωνίας που κυβέρνηση και αμερικανοί θέλουν να υπογράψουν.

Να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών.

Βάζουμε φρένο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των εμπόρων όπλων προωθεί βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού που στην κόντρα του με άλλα κέντρα δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για το λαό αφού εμπλέκει τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στη συγκέντρωση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ