ΑΘΗΝΑ 19 Ιουνίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι, σες

Στo Διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ την Κυριακή 17/06, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του προέδρου της ΟΒΣΑ ( Καλαμπαλίκη Θανάση) από την Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ, με διάφορα  προσχήματα και εκμεταλλευόμενη αστοχίες στα πρακτικά των αρχαιρεσιών της ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου από την οποία εκλέγεται στην ΟΒΣΑ ο συνάδελφος.

Πολλές φορές στο παρελθόν, μεγαλύτερα και σοβαρότερα λάθη ή παραλείψεις σε αρχαιρεσίες σωματείων, περνάνε  μέσα στις αρμόδιες επιτροπές της ΓΣΕΒEΕ και αντιμετωπίζονται επιμέρους προβλήματα, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η λίστα είναι μακριά. Σε αυτή τη περίπτωση όμως, οι κινήσεις της επιτροπής νομιμοποίησης και προσωπικά του προέδρου, ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση και γι’ αυτό γεννούν πραγματικά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους.

Η ΟΒΣΑ είναι η μεγαλύτερη και πιο ιστορική τοπική ομοσπονδία της ΓΣΕΒΕΕ, με πλούσια αγωνιστική δράση. Είναι μια από αυτές τις ομοσπονδίες που δεν υπέστειλε ποτέ και για κανέναν λόγο την σημαία της υπεράσπισης των πραγματικών συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων, γι’ αυτό και πρωτοστάτησε στη δημιουργία της ΠΑΣΕΒΕ της οποίας αποτελεί και βασικό στήριγμα της.

Αντιστέκεται στον «κοινωνικό εταιρισμό», στις θεωρίες περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων, σε κάθε θέση που επιδιώκει να αφοπλίσει τους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς, να τους μετατρέψει σε έρμαιο των πολιτικών που τους εξοντώνουν. Γι’ αυτό και οι συνάδελφοι της έχουν εμπιστοσύνη και παραμένει μια ομοσπονδία μαζική όσον αφορά την εκλογική της βάση αλλά και τις αγωνιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσει. 

Πρόσφατη απόδειξη η συμμετοχή συναδέλφων στο μπλοκ της ΟΒΣΑ στην κινητοποίηση της 30ης Μάη, την ώρα που το μπλοκ της ΓΣΕΒΕΕ αριθμούσε ορισμένες μονάδες (30 άτομα). Είναι φανερό και στον πλέον άσχετο ότι η ΟΒΣΑ δεν έχει ανάγκη τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

Η ουσία είναι ότι η ΟΒΣΑ είναι μια ομοσπονδία σε διαφορετική κατεύθυνση από την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, τους χαλάει τη σούπα της συναίνεσης και αυτό τους ενοχλεί. Γι’ αυτό και καταγγέλλουμε ότι αποκλείουν τον πρόεδρο της για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Αν νομίζουν βέβαια, ότι μέσω τέτοιου είδους πρακτικών θα χτυπήσουν την ΟΒΣΑ και κατ’ επέκταση την ΠΑΣΕΒΕ, είναι μακριά νυχτωμένοι.
Αν νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που διαπραγματεύονται σεμινάρια και εκδούλευση όπως έχουν συνηθίσει, έχουν πέσει έξω.

Η κατάντια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ σήμερα, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης γραμμής της. Μιας γραμμής που στηρίζει τα συμφέροντα μιας χούφτας οικονομικά εύρωστων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και βρίσκεται μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας.

Αυτό φαίνεται και στην καθημερινή πρακτική και τις θέσεις της, οι οποίες καταλήγουν να προσφέρουν κάθε είδους συναίνεση  και συμπαράσταση στις κυβερνήσεις και την ΕΕ, που με τις πολιτικές τους οδηγούν τη μεγάλη μάζα των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων στην υποαπασχόληση και το λουκέτο.

Η χρεοκοπία των θέσεών της, τα φτωχά επιχειρήματά της απέναντι στις θέσεις που εκφράζουν οι αντιπρόσωποι της ΟΒΣΑ και επιβεβαιώνει κάθε φορά η ίδια η ζωή, την αναγκάζουν σήμερα να περάσει σε πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Ωστόσο οι ίδιοι είναι γελασμένοι. Δεν υπάρχει τρόπος να φιμωθούν οι αγώνες επειδή δεν κουκουλώνονται οι ανάγκες των συναδέλφων, η ανάγκη για αγωνιστική διεκδίκηση. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε κάθε καλοπροαίρετο, υγιώς σκεπτόμενο συνάδελφο να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το ΔΣ της ΟΒΣΑ δεσμευόμαστε ότι  θα συνεχίσουμε να μας βρίσκουν μπροστά τους, να αποκαλύπτουμε τις ευθύνες τους για την αδράνεια που επικρατεί, για την υπεράσπιση των χιλιάδων συναδέλφων που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση.

Η πάλη για τη μαζικοποίηση των σωματείων, για τη βελτίωση των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, τέτοιων που να υπηρετούν την αγωνιστική αντιμονοπωλιακή προοπτική, είναι μονόδρομος. Κάθε άλλος δρόμος, έρχεται σε αντίθεση με τα πραγματικά συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων  και μικρών ΕΒΕ.

 

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ


 

Για Το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΤΣΙΩΤΗ ΑΝΘΗ