ΑΘΗΝΑ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

 

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες Αυτοαπασχολούμενοι
Επαγγελματίες-Βιοτέχνες-ΜικροίΈμποροι-Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι.
Οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σε συνδυασμό με τον αναπτυξιακό νόμο έρχονται να επιβεβαιώσουν με εκκωφαντικό τρόπο ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει πακτωλό χρημάτων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές. Την ιδία ώρα εμπαίζει τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς έμπορους, επαγγελματίες και βιοτέχνες τάζοντας τους τα «ψίχουλα» που πέφτουν από το τραπέζι των μεγάλων.
Η κυβέρνηση, την ώρα που δίνει γη και ύδωρ στου μεγάλους επιχειρηματίες, λέει, ότι δεν αντέχει η οικονομία τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ για να πάρουμε επιτέλους μια ανάσα. Ακόμα όμως και τα ψίχουλα που έταξε ο πρωθυπουργός δεν έρχονται χωρίς μαστίγιο αφού ''σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά'' των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχει να λαμβάνει από τα χρωστούμενα που φορτώθηκαν στις πλάτες μας με τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του τόπου μας, συνεχίζουμε να πληρώνουμε σταθερά το 95% των κρατικών εσόδων από την άμεση φορολογία την ίδια ώρα που βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες περιορίζονται μόλις στο 5%.


Κάτω οι φόροι και οι κατασχέσεις!


Δισεκατομμύρια ευρώ στα πόδια των μονοπωλίων, κυνηγητό και κατασχέσεις για τους αυτοαπασχολούμενους. Η δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας είναι όνειρο θερινής νυκτός για τους περισσότερους συναδέλφους αφού και η ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε υποτίθεται για αυτό το σκοπό, δεν αφορά τους χιλιάδες καταχρεωμένους συναδέλφους. Μόλις 10 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί για τη προστασία της πρώτης κατοικίας.
Αυτή είναι η ανάπτυξη για όλους που διαφημίζει η κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες επαγγελματίες δουλεύουμε ατελείωτες ώρες, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της μικροεπιχείρησής μας και να καταφέρουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειες μας. Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, όπως τίποτε δεν μας χάρισε τελικά και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Μαζί είμαστε δυνατοί. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα!


Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης είναι ο δικός μας, συλλογικός αγώνας, μέσα από τα σωματεία μας.
Την Δευτέρα 16/9 με συντονισμένη παρέμβασή της Ομοσπονδίας μας, σωματίων ΕΒΕ, του σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και εργατικών σωματείων σταματήσαμε την κατάσχεση πρώτης κατοικίας συνάδελφου που έχασε την ζωή του στις φωτιές του Μαραθώνα ώστε να μην πεταχτεί η οικογένεια του στον δρόμο. Η δύναμη μας είναι στην οργανωμένη πάλη, όχι στην συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση.
Το ΔΣ της ΟΒΣΑ καλεί όλα τα σωματεία, όλους τους αυτοαπασχολουμένους της αττικής να πάρουν τη κατάσταση στα χεριά τους. Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζομένους στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
 ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΗ 10:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Παλεύουμε για:
•  Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και την κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος. 
•    Την άμεση κατάργηση τόκων και προστίμων για τα χρέη στην εφορία, όπως και το 30% του χρέους για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα έως 12.000 ευρώ. 
•   Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά Υγείας. Την οριστική κατάργηση της εισφοράς Υγείας (6,95% του εισοδήματος) και την κάλυψη των αναγκών Υγείας - Πρόνοιας για όλους εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
•  Την άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές και πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 5% του  πραγματικού εισοδήματός τους. 
•  Την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας - Ασφάλισης. 
•   Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη ατομικής Ασφάλισης.
•  Την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο και οδηγούν στη διάλυση της Κυριακάτικης αργίας». 

 

Για Το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΤΣΙΩΤΗ ΑΝΘΗ