Αθήνα 4 Ιουνίου 2016

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φοροληστεία
Ο νέος γύρος λεηλασίας του εισοδήματος μας να μας βρει στο δρόμο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ 7 το απόγευμα, στην ΟΜΟΝΟΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

• Να καταργηθούν οι φορολογικοί νόμοι που τσακίζουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημά από το πρώτο ευρώ
  • Να καταργηθούν τα χαράτσια του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ, της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης
  • Να αποσυρθούν οι προκλητικές αυξήσεις στο 23 και 24% στο ΦΠΑ, οι προκλητικές αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης, στο ρεύμα, στο νερό, στα δημοτικά τέλη.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ

που θα περισσέψουν από το φαγοπότι των μονοπωλίων.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ!

Τώρα είναι η ώρα να πυκνώσουμε τις γραμμές του αγώνα. Να  βγούμε στους δρόμους της πάλης ξεπερνώντας αναστολές και φόβους. Η αναμονή και η ανοχή δοκιμάστηκαν.
Τώρα είναι η ώρα να πυκνώσουν οι γραμμές των σωματείων μας. Να γίνουν αποκούμπι και εργαλείο της πάλης μας. Με δυνατή οργάνωση και αλληλεγγύη, με κοινό αγώνα και συλλογική δράση μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια

Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσουμε τη δική μας δύναμη. Σε συμμαχία με το εργατικό κίνημα, τα μπλόκα της αγροτιάς, με τις γυναίκες και τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, να ενισχύσουμε τη δική μας συμμαχία, του μοναδικού αντίβαρου απέναντι στο μαύρο μέτωπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η ανατροπή της στρατηγικής κεφαλαίου – κυβέρνησης- ΕΕ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελος της ζωής των οικογενειών μας.

Οι νέες βαθιές πληγές που αφήνει η κυβέρνηση στην εργασία μας και τη ζωή των οικογενειών μας με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων του 3ου μνημονίου έχουν τον ίδιο στόχο που είχαν και οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Να βγει ο λογαριασμός των ματωμένων πλεονασμάτων
Να χρηματοδοτηθούν αθρόα οι επενδύσεις και τα νέα προκλητικά προνόμια που διεκδικούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για να ανακάμψει η κερδοφορία τους

>ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, η λεηλασία των εισοδημάτων μας είναι αυτή  που θα χρηματοδοτήσει τις νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές και επενδύσεις των μονοπωλίων που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Ο καυγάς και τα πανηγύρια για τη διευθέτηση του χρέους θα είναι χωρίς αντίκρισμα για εμάς και τις οικογένειές μας
Για τα μονοπώλια τσακίζουν τα δικαιώματά μας, την κοινωνική ασφάλιση, τις όποιες κοινωνικές παροχές είχαν απομείνει
Για τα μονοπώλια αυξάνουν το φόρο στο πετρελαίου κίνησης, στο φυσικό αέριο, για να εξασφαλίσουν οι βιομήχανοι φτηνή ενέργεια και ασύλληπτα κέρδη.
Για τα μονοπώλια προορίζονται τα δις ευρώ που διαφημίζει ο πρωθυπουργός και οι διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης ότι θα πέσουν στην οικονομία

Συνάδελφε, συναδέλφισσα καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη.
Το μεγάλο πακέτο πάει για τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις.
Τα ελάχιστα χρήματα που θα κατευθυνθούν προς τις μμε επιχειρήσεις μέσω των διάφορων κοινοτικών προγραμμάτων, είναι για στοχευμένους κλάδους και με προϋποθέσεις πραγματικά απαγορευτικές για τους περισσότερους από εμάς που βολοδέρνουμε στα χρέη και την αναδουλειά.
Την ίδια ώρα με τον αυτόματο κόφτη-μνημόνιο διαρκείας, με την παράδοση των δανείων στα κοράκια των διάφορων funds θα σφίγγουν ακόμα πιο πολύ τη θηλιά όποτε δεν τους φτάνουν τα προκλητικά κέρδη που έχουν εξασφαλίσει από το ξεζούμισμά μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που γίνεται σήμερα με τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις λογαριασμών για όσους συναδέλφους χρωστάνε στο δημόσιο.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Οι αγώνες μας όλο το προηγούμενο διάστημα δείχνουν το δρόμο. Ανάγκασαν κυβέρνηση και τους συνεταίρους της να βγάλουν τη μάσκα του Ρομπέν των φτωχών. Τώρα ξέρουμε ότι τραβούν τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό, κανένα μέτρο ανακούφισης.

Η ανοχή, η ατομική λύση, οι διάφοροι ψευτοσωτήρες δοκιμάστηκαν.
Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να υψώσει τείχος αντίστασης.
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς και οι οικογένειές μας  θηράματα στις ορέξεις των μονοπωλίων

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ

Η ΟΒΣΑ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλες τις τοπικές ενώσεις, ολους τους συναδέλφους, σε κινητοποίηση την

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ 7 το απόγευμα, στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Δουλεύουμε για την κινητοποίηση μαχητικά. Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής σε όλα τα Δ.Σ., πραγματοποιούμε συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, ενημερώνουμε κάθε συνάδελφο σε κάθε κλάδο και γειτονιά.