ΑΘΗΝΑ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, που έχουν στο στόχαστρό τους, την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της Ε.Ε, με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές δεκάδες , χιλιάδες μικροί αγρότες.

 

Όπως χτυπιούνται οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο που ψήφισε από κοινού με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την: τεράστια ανεργία , την κατακόρυφη πτώση του τζίρου μας, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα που τσακίζουν κύριες και επικουρικές συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις παροχές υγείας και διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, έτσι χτυπιέται και η φτωχή αγροτιά.

 

Με το αντιασφαλιστικό Ν/Σ που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, την μείωση επιστροφής του ΦΠΑ, του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, τις μεγάλες αυξήσεις των εισφορών στον ΟΓΑ, της ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, θα μειωθεί εκ’ νέου δραστικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσει σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα. Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΓΑ. Οδηγούν την φτωχή αγροτιά στην ανεργία και παραδίνουν τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο.

 

Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 περικόπτει επιδοτήσεις, επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών.

Ταυτόχρονα οι μικροί αγρότες-κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών-κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι αγοράζουμε ακριβά τα προϊόντα.

Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του μεγάλου κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να αποκομίζουν όλο και περισσότερα κέρδη, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.

Επομένως ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική με αντιμονοπωλιακούς-αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης και αιτήματα.

Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου.

Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας, και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις σας, ενάντια στο αντιασφαλιστικό Ν/Σ, στην γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου και καλούμε όλους τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ σε συμμετοχή στο μπλόκο των αγροτών, και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Φεβρουαρίου 2016 σε όλες της περιοχές της Ελλάδας.  

 

Να βουλιάξει όλη η Ελλάδα!!!

 

 

Για Το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΝΤΖΟΣ ΘΩΜΑΣ