ΑΘΗΝΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H ΟΒΣΑ συμμετέχει στο συλλαλητήριο ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ,

και των μονοπωλίων που γεννά  τους  πολέμους, δημιουργώντας   στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.

Είναι   η   ίδια   πολιτική   που   στις   χώρες   της   ΕΕ   μειώνει   τα μεροκάματα,   καταργεί   τις   ΣΣΕ,   χτυπά   το   Ασφαλιστικό,   δημιουργεί στρατιές ανέργων κι εξαθλιωμένων, μας, γυρνά   στις   αρχές   του   προηγούμενου   αιώνα.   

Είναι   η   ίδια   πολιτική   που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες   με   βομβαρδισμούς,   προκειμένου   να   διασφαλιστεί   το  κέρδος και η ανάπτυξη των μονοπωλίων.

Τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία θέση στο Αιγαίο. Απαιτούμε καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμιά διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις.

Δυναμώνουμε την πάλης μας, αντιστεκόμαστε.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο.
Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

  • Η ΟΒΣΑ συμμετέχει στη σύσκεψη των σωματείων το Σάββατο 10:00π.μ.  Στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ ( Ιουλιανού 42-46 πλ. Βικτωρίας)
  • Καλούμε όλα τα σωματεία και τις τοπικές ενώσεις να συμμετέχουν με ένα εκπρόσωπο από τα ΔΣ στη σύσκεψη.
  • Άμεσα παίρνουμε πρωτοβουλία, η ομοσπονδία και τα σωματεία της, για συγκέντρωση βοήθειας, με είδη πρώτης ανάγκης.
Όλα τα σωματεία και οι τοπικές ενώσεις συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο το Σάββατο 13:00 στα προπύλαια
 

 

Για Το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΝΤΖΟΣ ΘΩΜΑΣ