ΑΘΗΝΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία μας την Κυριακή 8/12/2019 θα επισκεφτεί την Κινέττα για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους επαγγελματίες και τον λαό της περιοχής που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

 


τόπος συνάντησης: 10 το πρωί στο παλαιό Δημαρχείο Κινέττας
58ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου


Η Ομοσπονδία δηλώνει αμέριστη συμπαράσταση σε όσους, κινδύνεψαν και είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.
Το νέο έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο. Η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειών και δημοτικών αρχών που επισκέπτονται τον «χώρο του εγκλήματος» χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, καλυπτόμενοι πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.  
Τα λόγια τους είναι πρόκληση! Σχεδόν τρία χρόνια έχουν περάσει από τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα και οι πλημμυροπαθείς ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις. Τα έργα υποδομής που έχουν εγκριθεί είναι ελάχιστα και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής, αυτά που έχουν υλοποιηθεί είναι ακόμη λιγότερα.
Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές Διοικήσεις δεν φρόντισαν να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα τα απαραίτητα φράγματα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους.
Αυτά τα έργα κατά βάση δεν θεωρούνται επιλέξιμα όπως τα έργα που έχουν ανταποδοτική χρήση, Οι αυτοκινητόδρομοι, με τα διόδια που φέρνουν κέρδος στους μονοπωλιακούς ομίλους, περατώνονται σε χρόνο μηδέν.
Για να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας καταστρέφει , που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας, τις ζωές των οικογενειών μας, είναι αναγκαία η οργάνωση του αγώνα μας, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε, για ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

Απαιτούμε:
  • Άμεση αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών στις υποδομές. Μέτρα άμεσης ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες. Μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.
  • Αναστολή κάθε είδους υποχρεώσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, κλπ των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών – εμπόρων – βιοτεχνών στις κατεστραμμένες περιοχές.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους συναδέλφους που θα κλείσουν αναγκαστικά τις μικροεπιχειρήσεις τους.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Να γίνουν τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά έργα και τα φράγματα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους
  • Άμεση αποζημίωση στο σύνολο της καταστροφής που έχουν υποστεί σπίτια και μικρές επιχειρήσεις και να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες.

 

Για Το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΤΣΙΩΤΗ ΑΝΘΗ