ΑΘΗΝΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ

Συνάδελφοι - σες

Τη Δευτέρα 5/10 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΒΣΑ οπού συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων κλαδικών σωματείων ΕΒΕ, τοπικών ενώσεων και επικεφαλής επιτροπών αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ. Αναδείχτηκε η ανάγκη να οργανωθεί η λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης που είναι μπροστά μας, ο συντονισμός μας με τους εργαζόμενους. Η συμμετοχή και η προσπάθεια οργάνωσης των ΕΒΕ με όλες μας τις δυνάμεις, στη πανελλαδική κινητοποίηση στις 22 Οκτώβρη και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Νοέμβρη.

Τις αμέσως επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα φέρει το πρώτο πακέτο μέτρων. Μέσα σε αυτό βρίσκεται το νέο ασφαλιστικό και η τεράστια φοροληστεία σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων. Νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά κάθε λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες. Αφορά όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες. Πλήττει βάναυσα τις γυναίκες. Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του.

Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από τα σωματεία των ΕΒΕ ως απαράδεκτα! Είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει. Με τη φορολεηλασία που έρχεται (26% από το πρώτο ευρώ, φόρος αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου από 70-100%,ΕΝΦΙΑ, και ότι άλλο σκαρφιστούν) μας μετατρέπουν σε άμεσο στόχο πλειστηριασμών και κατασχέσεων ( που θεσμοθετήθηκε η επιτάχυνσή τους), οδηγούν στο λουκέτο και όσους ΕΒΕ άντεξαν ως τώρα, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τα τραγικά αδιέξοδα που ήδη βιώνουμε.

Η ΟΒΣΑ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές και σε σωματεία που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε σωματεία και Ομοσπονδίες να βρίσκονται στο άρμα των ξεπουλημένων, κυβερνητικών συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!

Εμείς έχουμε τη δύναμη! Όλοι στον αγώνα! Ξεσηκωμός!

Επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις.

Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των κυβερνήσεων, των μονοπωλίων, της ΕΕ. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, μέσα στα μαγαζιά μας, να κλαίμε τη μοίρα μας, να σιχτιρίζουμε από μακριά. Οργανώσου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.

Όλοι στον ΑΓΩΝΑ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 6.30μ.μ.