ΑΘΗΝΑ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ο.Β.Σ.Α. 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,
Το νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που συζήτησε η κυβέρνηση στο υπουργικό συμβούλιο είναι απαράδεχτο και θα μείνει στα χαρτιά!
Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που τη στηρίζουν  προσπαθούν για άλλη μια φορά να βάλουν χέρι  στην μορφή και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων που αποφασίζουμε οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός.
Παίρνουν νέα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος, γιατί ετοιμάζουν νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, νέα επίθεση σε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει. Θέλουν τον  λαό φοβισμένο, να παρακολουθεί και να δέχεται παθητικά το ένα χτύπημα μετά το άλλο.
Προσβάλουν την νοημοσύνη κάθε μικρού επαγγελματία και εμπόρου που βλέπει κάθε χρονιά να είναι πιο δύσκολη από την προηγουμένη. Αλήθεια για την αναδουλειά τα χρέη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες επαγγελματίες, στα Πατήσια, στην Κυψέλη, στο Νέο Κόσμο και τις υπόλοιπες γειτονιές  της Αθήνας φταίνε οι διαδηλώσεις; Ποιον κοροϊδεύουν;
Κλειστά μαγαζιά, με βαμμένες βιτρίνες συναντάμε σε κάθε δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά.
Έχουμε πείρα! Λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε που μας πνίγει με φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και κατασχέσεις. Αυτές είναι οι αιτίες που μας αναγκάζουν να βγούμε στον δρόμο!
Το μπλοκάρισμα αυτού του νομοσχέδιου στην πράξη αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό έμπορο, βιοτέχνη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ποινικοποιούν  τις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Η ομοσπονδία μας μαζί με σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων έχει μπλοκάρει τέσσερεις πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τους τελευταίους 3 μήνες.
Αξιοποιούν την δράση τυχοδιωκτικών ομάδων που καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά κινήματα για να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Η κυβέρνηση έχει ξαμολήσει και τα παπαγαλάκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολουμένων και των ΕΒΕ για να εμφανίσει ότι τάχα υπάρχει συναίνεση στην πολιτική της. Τέτοια είναι η παρέμβαση της ηγεσίας του εμπορικού συλλόγου Αθηνών. Δεν έχουν βγάλει άχνα για τα προβλήματα των μικρών εμπόρων της Αθήνας, κουβέντα για την φοροληστεία των τελευταίων χρόνων, κουβέντα για τις κατασχέσεις, κουβέντα για  τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη και τώρα μια μέρα πριν το υπουργείο ανακοινώσει την πρόθεση του να φέρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο, βγήκαν και το ζήτησαν οι ίδιοι. 


Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο.
Καλούμε τα σωματεία ΕΒΕ και τους εμπορικούς συλλόγους της Αττικής να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του κατάπτυστου νομοσχέδιου.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει καν να φέρει το νομοσχέδιο σε ψηφοφορία.

 

 

Για Το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΤΣΙΩΤΗ ΑΝΘΗ