ΑΘΗΝΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημύρες στην Δυτική Αττική και δηλώνει αμέριστη συμπαράσταση στους χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν την σωματική τους ακεραιότητα να μπαίνει σε κίνδυνο και τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.

Η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειών και δημοτικών αρχών που επισκέπτονται τον «χώρο του εγκλήματος» χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, καλυπτόμενοι πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η προσήλωση τους στην υλοποίηση και χρηματοδότηση «αναπτυξιακών έργων» που βασίζονται στην ανταποδοτικότητα (οδικών δικτύων με διόδια, εμπορικών κέντρων, γήπεδα μεγάλων ΠΑΕ κλπ), αφήνει χωρίς χρηματοδότηση και στο περιθώριο έργα που καλύπτουν τις ανάγκες και εξασφαλίζουν την ασφάλεια  και προστασία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και άλλων λαϊκών στρωμάτων όπως έργα αντιπλημμυρικά και αντισεισμικής θωράκισης.

Ενάντια σ΄αυτή την πολιτική που μας καταστρέφει, είναι αναγκαία η οργάνωση του αγώνα μας, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε, για ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας για εμάς και τις οικογένειές μας.

Η ομοσπονδία μας στο πλευρό των πληγέντων από την επόμενη κιόλας μέρα καλεί σε διεκδίκηση:

• Άμεση αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών στις υποδομές. Μέτρα άμεσης ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες. Μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.
  • Αναστολή κάθε είδους υποχρεώσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, κλπ των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών – εμπόρων – βιοτεχνών στις κατεστραμμένες περιοχές.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους συναδέλφους που θα κλείσουν αναγκαστικά τις μικροεπιχειρήσεις τους.