ΑΘΗΝΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ της ΟΒΣΑ καλεί τα ΔΣ των σωματείων και των ενώσεων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ της Αττικής να ανταποκριθούν  στο κάλεσμα της γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ για σύσκεψη την Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη 2018, ώστε να οργανωθεί η αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων μπροστά στη ΔΕΘ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποπροσανατολίζει  το λαό ότι τα μέτρα που θα εξαγγείλει θα έχουν φιλολαϊκό πρόσημο. Θα προσπαθήσει να κοροϊδέψει τα λαϊκά στρώματα, μοιράζοντας μερικά ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα που προέρχονται από τη φοροληστεία και τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.
Λένε ψέματα.
Αυτό που ετοιμάζεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση είναι  ένας νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων στα πλαίσια της υλοποίησης των δεσμεύσεών της σε ΕΕ και  ΝΑΤΟ.
Την πολιτική που στηρίζει και διευρύνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες.
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται αφορά αυτούς τους ομίλους ενώ για την πλειοψηφία των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων σημαίνει ατέλειωτες ώρες δουλειάς, χρέη που σφίγγουν τη θηλιά  στο λαιμό των μικρών, διακανονισμοί στους οποίους δύσκολα θα ανταποκριθούν, αναδουλειά.
Παρά τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης για “καθαρή έξοδο”, όλοι οι νομοί που μας εξοντώνουν είναι εδώ. Εδώ είναι το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ, η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Εδώ είναι όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.

Κανείς συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή. Καμία ανοχή.
Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε.
Έχουμε τη δύναμη, με ισχυρή οργάνωση στα σωματεία και τις ενώσεις να οργανωθεί η πάλη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση - μονοπώλια - ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων και των ενώσεων των αυτοαπασχολούμενων να συνεδριάσουν, να συμμετέχουν στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ

τη ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.,
στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου (Στρ. Καραϊσκάκη 138 και Επαύλεως).

Να οργανώσουμε μαζί με τους εργαζόμενους την αγωνιστική μας απάντηση σε κυβέρνηση, ΕΕ.