ΑΘΗΝΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΙΧΟΣ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

Η ΟΒΣΑ χαιρετίζει τα σωματεία, τις τοπικές ενώσεις και συλλόγους, για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη και στις κινητοποιήσεις 12 και 13 Φλεβάρη

Δεν σταματάμε. Κλιμακώνουμε τη δράση μας.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να τσακίσουν την κοινωνική ασφάλιση, τη πρόνοια, την περίθαλψη, να μετατρέψουν τις  συντάξεις σε επιδόματα πτωχοκομείου. Φτάνει πια.
Να μην τολμήσουν να καταθέσουν το νομοσχέδιο έκτρωμα στη βουλή. Ανάκτηση των απωλειών μας τα χρόνια της κρίσης, πλήρως δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Να πληρώσει εδώ και τώρα το κράτος, που χρόνια τώρα υποχρηματοδοτεί τα ταμεία, διαλύει τα νοσοκομεία, οδηγεί την υγεία, την ασφάλιση, στα χέρια των μονοπωλίων.
Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, αυτοί δηλαδή που δημιούργησαν το πρόβλημα,  που ενώ ο εργαζόμενος λαός υποφέρει, αυξάνουν τα κέρδη τους.

Σηκώνουμε τοίχος αντίστασης. Οργανωνόμαστε όλα τα σωματεία για να γίνουμε ακόμα περισσότεροι, για να δυναμώσουμε με νέες δυνάμεις τις γραμμές μας, για καλύτερο συντονισμό δράσης. Η απεργία στις 4 Φλεβάρη, έδειξε το δρόμο για να πορευτούμε. Έχει γίνει βήμα. Δεν έχει φέρει ακόμα η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη βουλή. Πιέζεται. Λογαριάζει τις αντιδράσεις.
Η απεργία και οι κινητοποιήσεις με τους αγρότες στην Αθήνα, έδειξαν τη δύναμη του οργανωμένου εργατικού, λαϊκού κινήματος, τη σημασία της συμμαχίας εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίας.
 Η ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία και όλους τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους και ενώσεις της Αττικής, που αντιλαμβάνονται την ανάγκη για οργανωμένο αγώνα,  να αγκαλιάσουν  τα καλέσματα, τοπικών  ενώσεων και εμπορικών συλλόγων από όλη την Αττική για συντονισμό και οργάνωση της  δράσης τους, για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στους τοπικούς ΟΑΕΕ της Αττικής την Τετάρτη 2 Μάρτη στις 8 το πρωί..

Να την ενισχύσουν με τις δυνάμεις τους, να την κάνουν δική τους υπόθεση, μιας και το κάθε σωματείο ξεχωριστά έχει μέλη χιλιάδες ανασφάλιστους, καταχρεωμένους συναδέλφους.

Όλοι στις κινητοποιήσεις στους ΟΑΕΕ στις 2 Μάρτη.

Πλέον υπάρχει πείρα. Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, οργανώνουμε πλατύ άνοιγμα σε γειτονιές και κλάδους, πραγματοποιούμε συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις, συμμετέχουμε στη κινητοποίηση, προειδοποιούμε την κυβέρνηση:

Μην τολμήσει να καταθέσει το ασφαλιστικό. Αν το φέρει η απάντηση μας είναι μία
ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!!
ΜΕ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ. ΜΕ 48ΩΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ