KOINH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΕΩΝ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΒΥΡΩΝΑ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, Ν.ΕΡΥΘΑΙΑΣ, ΛΙΟΣΙΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ, ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ, ΚΟΥΡΕΩΝ- ΚΟΜΜΩΤΩΝ (ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ), ΡΑΠΤΩΝ-ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

 

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Μικροί Έμποροι.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκλεισε την διαπραγμάτευση με Ε.Ε. και ΔΝΤ και είναι έτοιμη να φέρει για ψήφιση το επικαιροποιημένο 4ο μνημόνιο.
Τα νέα βάρβαρα μέτρα που παρουσίασε (μείωση αφορολόγητου, νέα περικοπή συντάξεων, αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων κλπ) είναι κομμένα και ραμμένα στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων.
Με θράσος επιχειρεί να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα με τα περιβόητα αντίμετρα, όταν μόνο από την ένταση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για χρέη το τελευταίο διάστημα, έχει φέρει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους σε αδιέξοδο.
Ήδη έχουν γίνει 873.049 κατασχέσεις από το δημόσιο και 1.650.000 φορολογούμενοι απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις.

 

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΔΩ
ΤΩΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.


Με τη νέα συμφωνία προωθεί την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ικανοποιώντας τις χρόνιες απαιτήσεις των ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, των SUPER MARKETS και των εμπορικών αλυσίδων. Τους διευκολύνουν να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά σε βάρος χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουν τον άνισο ανταγωνισμό και τη φυσική εξόντωση και θα οδηγηθούν στο μαρασμό και στο λουκέτο.                                                                                                              
Προχωράνε στην κατάργηση της  Κυριακάτικης αργίας σε περιοχές όπως είναι τα παράλια της Αττικής και η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων που θέλουν να καταλάβουν το φιλέτο της αγοράς και να εκτοπίσουν τους μικρούς εμπόρους.                                
Δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά, ο στόχος τους είναι η πλήρης κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε όλη τη χώρα και σε όλα τα επαγγέλματα. 

                                                                   
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλειά.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

 

Συνάδελφοι
Το δικαίωμά μας στην επιβίωση, στο καθημερινό μεροκάματο, δεν χωρά δίπλα στη δίψα των μεγάλων πολυκαταστημάτων και αλυσίδων για νέα υπέρογκα κέρδη.

 

Αντίθετα, η δική τους κερδοφορία προϋποθέτει το δικό μας αφανισμό

 

Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της έντασης της πάλης μας ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια, ενάντια στη φοροληστεία, ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που μας αντιμετωπίζουν ως διαρθρωτικό πρόβλημα.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

Καλούμε τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, τις Ενώσεις ΕΒΕ, τους Εμπορικούς συλλόγους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Απέναντι στην νέα επίθεση κυβέρνησης – μονοπωλίων οργανώνουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους.
Οι ηγεσίες  ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ , τώρα εκφράζουν την αντίθεσή τους στις νέες ρυθμίσεις, αλλά συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες σχετικά την δικαστική απόφαση του ΣΤΕ που δήθεν θα έλυνε το πρόβλημα. Επιδιώκουν να κρύψουν ότι μόνο ο αγώνας των αυτοαπασχολούμενων μαζί με τους εργαζόμενους μπορεί να ορθώσει ουσιαστικά εμπόδια στην πολιτική που μας ωθεί στα λουκέτα. Επιχειρούν να κρύψουν τη μερική συμφωνία τους αλλά και τη συμβολή τους, όλα αυτά τα χρόνια, στο σταδιακό ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας και της απελευθέρωσης του ωραρίου.
Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της συλλογικής και ανυποχώρητης πάλης για την ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια, η ενίσχυση της πάλης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Σε αυτό τον δρόμο μπορούμε και πρέπει να γίνουμε περισσότεροι, μπορούμε να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και τη συμμαχία με τους εργαζόμενους

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά
  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράριο των καταστημάτων
  • Όχι στη φοροληστεία, επαναφορά της ένταξης των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο
  • Καμιά κατάσχεση κατοικίας, τραπεζικών λογαριασμών στους αυτοαπασχολούμενους και τις λαικές οικογένειες
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ 2017   ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (ΠΛΑΤΕΙΑ) ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

 

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΕΣ