KOINH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΕΩΝ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΒΥΡΩΝΑ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, Ν.ΕΡΥΘΑΙΑΣ, ΛΙΟΣΙΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ, ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ, ΚΟΥΡΕΩΝ- ΚΟΜΜΩΤΩΝ (ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ), ΡΑΠΤΩΝ-ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΤΩΝ

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΡΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

Συνάδελφε Έμπορα, Επαγγελματία,
Απευθυνόμαστε σε εσένα που παλεύεις με την  μικροεπιχείρησή σου να τα βγάλεις πέρα, να σταθείς σε ένα περιβάλλον εντελώς εχθρικό και να πας στο σπίτι σου ένα μεροκάματο. Σε εσένα που έχεις να αντιμετωπίσεις την θηλιά που συνεχώς σφίγγει γύρω σου με τα ατελείωτα χρέη, την φοροληστεία, την υποβαθμισμένη υγεία, πρόνοια, παιδεία, τον μεγαλέμπορα που συνεχώς πιέζει, τα πολυκαταστήματα και τα μονοπώλια που συνεχώς διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Στην κατάσταση αυτή δεν είσαι μόνος σου. Η κρίση στην οικονομία που είναι παγκόσμια και αγκαλιάζει όλους τους τομείς έφερε φτώχεια στους εργαζόμενους, μεγάλωσε την ανεργία, καρατόμησε τις συντάξεις, οδήγησε στη μιζέρια τη λαϊκή οικογένεια. Οδήγησε χιλιάδες συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους και επαγγελματίες στα χρέη, στα λουκέτα και στις κατασχέσεις.

Τα μέτρα που όλες οι κυβερνήσεις παίρνουν τα τελευταία χρόνια, είναι μέτρα για να ενισχύσουν τα μονοπώλια, για να εξασφαλίσουν εκ νέου τα προκλητικά τους κέρδη. Έφεραν μνημόνια και νέες συμφωνίες που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά και νόμους που έχουν «διαρθρωτικό» όπως λένε προσανατολισμό, προκειμένου να συγκεντρώσουν την πίτα στα χέρια τους. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς δεν χωράνε οι μικροεπιχειρήσεις μας που μας θεωρούν πρόβλημα για την ανάπτυξη της οικονομίας τους.

Τέτοιος είναι ο νόμος που στο τελευταίο 4ο μνημόνιο ενσωμάτωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές

Η μια Κυριακή τα Χριστούγεννα  έγιναν δυο, οι δυο έγιναν τέσσερις μετά επτά σήμερα τριάντα δύο και πιθανόν αύριο τις 52. Είναι προφανές ότι με τη νέα συμφωνία ικανοποιούν τις χρόνιες απαιτήσεις ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΚΑΙ SUPER MARKETS. Αυτούς δηλαδή που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους  και θα τους ξεζουμίζουν ακόμα παραπέρα με μισθούς πείνας, ατελείωτα ωράρια και συνθήκες γαλέρας. Όλοι  αυτοί είναι έτοιμοι ν’ ανοίξουν, νέα μεγαθήρια, σε μια σειρά από περιοχές της χώρας, να συγκεντρώσουν τον τζίρο στην αγορά, αξιοποιώντας όλα τα προνόμια και το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχουν χαρίσει η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Για την εξέλιξη αυτή, ότι και να λένε σήμερα, έβαλαν πλάτη οι κυβερνήσεις, οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και αρκετές ομοσπονδίες εργαζομένων και εμπόρων ακόμη και οι περισσότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Όλοι τους συμφωνούν σε ένα πράγμα, πέρα από επιμέρους διαφορές που μπορεί να έχουν:
Ότι η κατάσταση αυτή είναι μονόδρομος και ότι πρέπει να την αποδεχτούμε με σκυμμένο το κεφάλι.

Συνάδελφε, έμπορα, επαγγελματία,

ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ!

Ενίσχυσε το μπλοκ των δυνάμεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που αγωνιζόμαστε ενάντια σ΄ αυτή την κατάσταση.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Δεν μπορούμε να δουλεύουμε, ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα.. Εμείς οι χιλιάδες μικροέμποροι δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε την φυσική μας, ούτε την οικονομική μας εξόντωση.  Έχουμε δικαίωμα στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Έχουμε δικαίωμα στην ξεκούραση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο αυτό μέτρο που θα έχει οδυνηρές συνέπειες για εμάς και τις οικογένειές μας.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ!!
 ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

Μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους ΕΒΕ μέσα από τους συλλόγους μας τις Ενώσεις  μας σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Κυριακή μέρα αργίας, ανάπαυσης και αναπλήρωσης των δυνάμεών μας. Να κατοχυρωθεί η Κυριακή αργία νομοθετικά.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
  • Ωράριο εθνικό υποχρεωτικό για όλους..