ΑΘΗΝΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ!
Σάββατο 30 Νοέμβρη όλοι στο δρόμο

(Συγκέντρωση στα Προπύλαια 10:30)

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΒΣΑ 9:45 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ΝΔ περί ανακούφισης των επαγγελματιών, αποδεικνύονται και πάλι κάλπικες. Οι περιορισμένες φοροαπαλλαγές που ανακοινώθηκαν δεν αντισταθμίζουν τις συνέπειες της κρίσης, τις αντιλαϊκές πολιτικές που παραμένουν στο ακέραιο, τον οξυμμένο ανταγωνισμό με τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να ζήσουμε τις οικογένειές μας, φορτωμένοι με χρέη και διαρκώς νέες υποχρεώσεις στην εφορία, το ταμείο, τις τράπεζες, τη ΔΕΗ. Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα ήρθαν για να μείνουν.
Στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού τα προβλεπόμενα φορολογικά έσοδα εμφανίζονται και πάλι αυξημένα σε σχέση με πέρσι. Οι μικρές μειώσεις που εξαγγέλθηκαν εξανεμίζονται από το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων που παραμένουν σε ισχύ. Η φορολόγηση από το 1ο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος και ο αναπροσαρμοσμένος ΕΝΦΙΑ, τα αντικειμενικά κριτήρια, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, το πανάκριβο ρεύμα, όπως επίσης και οι δρακόντειοι, εξ’ ορισμού άδικοι, έμμεσοι φόροι καταπίνουν το ήδη περιορισμένο εισόδημα μας. Την ίδια στιγμή σφίγγει ο κλοιός των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για να στραγγίξουν και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ από την τσέπη μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει την επίθεση στην Κοινωνική ασφάλιση από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστή στις Ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και πατώντας πάνω στα αντιδραστικά θεμέλια που έβαλε ο ν. Κατρούγκαλου, φέρνει την πλήρη εφαρμογή των 3 πυλώνων στην ασφάλιση, τη παραπέρα μείωση της συμμετοχής του κράτους, τη γενίκευση της ιδιωτικής ασφάλισης.

Το νέο σύστημα κλάσεων που φέρνουν, θα αυξήσει την κατώτερη εισφορά, που σήμερα πληρώνει το 85 % των συνάδελφων, στα 210 με 220€. Ο υπουργός κ. Βρούτσης,  προκαλεί λέγοντας, «μείωσα τους φόρους, μπορώ να αυξήσω την ασφαλιστική εισφορά», αφού στην πράξη όλοι ξέρουμε ότι φόροι-ασφαλιστική εισφορά-ρυθμίσεις ρουφάνε όλο μας το εισόδημα. Στον αντίποδα, με τους άθλιους συντελεστές αναπλήρωσης που επέβαλλε ο νόμος Κατρούγκαλου οι άθλιες συντάξεις ζουν και βασιλεύουν. Αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις έχουν συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. νομοθέτησαν με έννοιες κατευθύνσεις που στόχο είχαν τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
Το πάγωμα της “προσωπικής διαφοράς” που παραχωρήθηκε  έπειτα από τους αγώνες των συνταξιούχων, είναι υπό αίρεση. Τα χρήματα που θα πηγαίνουν στα επικουρικά ταμεία θα τζογαρονται χωρίς καμιά εγγύηση για την σύνταξη που θα αποδίδουν στο τέλος. Οι νέες συντάξεις πτωχοκομείου που ήδη δίνονται στους νεότερους, δεν αρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, πόσο μάλλον για το πανάκριβο φάρμακο, την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όσοι αντέχουν, ή θα ενταχθούν με χίλιες στερήσεις στις ιδιωτικές ασφαλιστικές που ήδη τρίβουν τα χέρια τους, ενώ οι υπόλοιποι θα βασανίζονται στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.


ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-ΕΕ

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ συνεχίζουν να είναι απούσες από τα προβλήματά μας. Κόπτονται δήθεν για τις αγωνίες μας και περιδιαβαίνουν τα υπουργεία, διοργανώνουν ημερίδες, υπόσχονται ότι με τις “έξυπνες και εφικτές” προτάσεις τους δήθεν θα διασφαλίσουν και για μας μερίδιο στην πίτα των κερδών. Στο όνομα σταθεροποίησης της ανάπτυξης, νομιμοποιούν ακριβώς εκείνες τις πολιτικές που μας εξοντώνουν και την ίδια στιγμή υπονομεύουν κάθε σκέψη για αγωνιστική πρωτοβουλία. Γι ‘αυτό και σήμερα απαιτείται να δυναμώσουν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες από “τα κάτω”, από τα ίδια τα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας.


ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Οι μεγάλοι αγώνες που αναπτύχθηκαν σε προηγούμενες περιόδους έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην υπεράσπιση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα έχει απομείνει στην ασφάλιση, έβαλαν εμπόδια στην ολοκλήρωση των αντιασφαλιστικών ανατροπών. Μπήκαν καρφί στο μάτι όσων πίστευαν ότι θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα. Συνεχίζουμε σήμερα το ίδιο δυναμικά.


ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 • Δημόσιο, υποχρεωτικό για όλους, σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που περιλαμβάνει το σύνολο των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τις αναγκαίες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προνοίας με αναβαθμισμένες παροχές για το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων συνολικά των λαϊκών στρωμάτων και των παιδιών τους.
 • Να μπει φρένο στο νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και την ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. Κατάργηση του ν. Κατρουγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές, επιδόματα κλπ. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του βασικού μισθού που προτείνουμε (δηλαδή στο 600 ευρώ), εγγυημένη στο σύνολο της από το κράτος. Αυξήσεις στις συντάξεις, διπλασιασμός των σημερινών ποσοστών αναπλήρωσης.
 • Σύνταξη για τους άντρες στα 60 έτη και για τις γυναίκες στα 55, με ανώτερο χρονικό όριο το 35 έτη εργασίας. Όχι στην αύξηση της κατωτάτης εισφοράς. Ασφαλιστική εισφορά διαμορφωμένη στο 13% του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος, χωρίς την προσθήκη των ασφαλιστικών εισφορών.
 • Αποσύνδεση της κατώτερης ασφαλιστικής εισφοράς από το βασικό μισθό. Κατάργηση της εισφοράς υγείας που είναι στο 6,95%.
 • Διαγραφή τμήματος των χρεών για την προσωπική ασφάλιση των α/α, των τόκων και των προστίμων, του ποσού που αντιστοιχεί στην εισφορά υγείας.
 • Κατάργηση του πλαφόν χρέους για όσους πληρούν προϋποθέσεις σύνταξης. Άμεση έκδοση της σύνταξης και ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους χρωστούν στο 5% του πραγματικού τους εισοδήματος.
 • Προστασία της μητρότητας γιο όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, το ίδιο για τις αυτοαπασχολούµενες. Επιπρόσθετο επίδομα άδειας μητρότητας για τις α/α γυναίκες, ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ενημερότητας, στο ύψος του βασικού μισθού για δυο μήνες πριν και έξι μετά τον τοκετό. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50% για τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό. Δημόσιοι και δωρεάν, σύγχρονοι και ασφαλείς παιδικοί σταθμοί για όλα το παιδιά χωρίς όρους  και προϋποθέσεις (π.χ. ασφαλιστική ενημερότητα).
 • Ένταξη των α/α στο σύστημα των βαρέων ανθυγιεινών κατ' αναλογία µε τους κλάδους των μισθωτών. Σύνταξη στα 55 για τους άντρες και στα 50 για τις γυναίκες. Βελτίωση κατά 20% στους συντελεστές αναπλήρωσης µε προσαύξηση του ασφάλιστρου κατά 10%.
 • Επίδομα ασθενείας για όλο το διάστημα που υποχρεώνεται ο ασφαλισμένος να μην εργάζεται. Μείωση των εισφορών στο 50% για το ίδιο διάστημα.
 • Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, στο 80% του βασικού μισθού.

 

 

 

Για Το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΤΣΙΩΤΗ ΑΝΘΗ