ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Ο.Β.Σ.Α.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αυτοαπασχολούμενοι  Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Μικροί  Έμποροι,
Συμμετέχουμε μαζικά στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9:30 π.μ στην Πλ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα, για να έχουμε δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, κοινωνική ασφάλιση για όλους, συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους κόπους μιας ζωής.
Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ξεπέρασμα της κρίσης, για “διόρθωση των αδικιών” δεν μπορούν να κρύψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, η προβληματική καθημερινότητα για την πλειοψηφία των συναδέλφων, η ανασφάλεια και οι δυσκολίες παραμένουν. Ατελείωτες ώρες δουλειάς λόγω του διευρυμένου ωραρίου, ληστρική φορολογία, συσσωρευμένα χρέη και ένα πετσοκομμένο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, αυτή είναι η καθημερινότητα του αυτοαπασχολούμενου. Την ίδια ώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις αρπάζουν την «μερίδα του λέοντος», κερδίζουν συνεχείς φοροαπαλλαγές και επεκτείνουν τα κέρδη τους. Αυτή είναι η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια και η δίκαιη ανάπτυξη για όλους εμάς.

Με το νέο νόμο για τα Κόκκινα δάνεια μειώνει ακόμα περισσότερο τα όρια για την προστασία της 1ης κατοικίας. Είμαστε στην “πρώτη γραμμή πυρός” των 40.000 πλειστηριασμών για το 2019. Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους και καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία να δυναμώσει την αλληλεγγύη.

Κανένας μόνος του στην επίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα

• Tην κατάργηση κατασχέσεων στην 1η κατοικία.
  • Τη διαγραφή τόκων-προστίμων και το 30% του οφειλόμενου αρχικού χρέους προς τις τράπεζες, για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα ως 12.000 ευρώ.
  • 50% διαγραφή για όσους έχουν κλείσει βιβλία. Αρκετά πληρώσαμε για να σωθούν οι τράπεζες.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν θέλησαν να δώσουν πραγματική διέξοδο στα αδιέξοδα των αυτοαπασχολούμενων, γι΄αυτό και είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που υπαγορεύτηκαν σε σύμπλευση με την Ε.Ε. Ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος, είναι όμως αναγκαίος. Οφείλουμε να ενισχύσουμε τη συμμετοχή μας στα σωματεία, τη συλλογική διεκδικητική δράση. Χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα ικανό να βάζει εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να επιβάλει κατακτήσεις. Μια τέτοια προοπτική την φρενάρουν οι ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ· οι «μικρομεσαίες επιχειρήσεις» που λένε ότι εκπροσωπούν δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων. Η αλλαγή της κατάστασης, βρίσκεται στα δικά μας χέρια.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος), για να μπορούν οι ίδιοι να ζουν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους και ταυτόχρονα να ανταπεξέρχονται στις στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις της μικροεπιχείρησής τους.
  • Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά υγείας.
  • Την οριστική κατάργηση της εισφοράς υγείας (6.95% του εισοδήματος) και τη διαγραφή των χρεών που προέρχονται από αυτή. Κάλυψη των αναγκών υγείας-πρόνοιας με σύγχρονες υπηρεσίες, εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Μόνη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών το φορολογητέο εισόδημα, χωρίς την προσθήκη των περσινών ασφαλιστικών εισφορών .
  • Άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές, με πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 10% του  πραγματικού εισοδήματός τους.
  • Την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες.
  • Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη προσωπικής ασφάλισης

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας!  Δυναμώνουμε τη συμμαχία μας!  Μαζί έχουμε περισσότερη δύναμη!

1η ΜΑΗ 2019
Στην Αθήνα:  Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9:30 π.μ. στην Πλ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ