ΑΘΗΝΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες Αυτοαπασχολούμενοι

Επαγγελματίες-Βιοτέχνες-Μικροί Έμποροι-Αυτοκινητιστές.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

Η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας του ΣΥΡΙΖΑ , η οποία μάλιστα είχε δεσμευτεί να απαλλάξει τους κατοίκους της περιοχής της Δυτικής Αθήνας από τα σκουπίδια, σε συνεννόηση με την νέα διοίκηση της ΝΔ, λίγο πριν αποχωρήσει, αποφάσισε τη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή.

Σύμφωνα με το διεθνή διαγωνισμό προκήρυξης του έργου, η σύμβαση προβλέπει, ο νέος ΧΥΤΑ να κατασκευαστεί δίπλα από τον οικισμό Γεννηματά 2, στη περιοχή Σκαλιστήρι.

Θα είναι χωρητικότητας 4.000.000 κυβικών μέτρων σκουπιδιών (πάνω δηλαδή από 300 στρέμματα γης ) και το ύψος του έργου προϋπολογίζεται στα 48.000.000 ευρώ.

Ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων προβλέπει επίσης τη κατασκευή ΧΥΤΥ σε παλιά λατομεία όπως για παράδειγμα αυτό του Μουσαμά, πίσω από το θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη.


Η δημιουργία του ΧΥΤΑ επηρεάζει ουσιαστικά όλες τις δυτικές συνοικίες της Αττικής.

Ο “καρκίνος” θα κυκλοφορεί ελευθέρα στην ατμόσφαιρα της δυτικής Aττικής και όχι μόνο.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοι έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες που ζουν η έχουν τα μαγαζιά τους στις περιοχές θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα.

Το κυνήγι του κέρδους , θέλει την εμπορευματοποίηση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα η διαχείριση τους, να γίνεται όχι με επιστημονικά κριτήρια αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, με τραγικές συνέπειες για την υγεία των λαϊκών στρωμάτων.

Η τελευταία υγειονομική μελέτη που έγινε για τη Δυτική Αθήνα και το Θριάσιο, για τη περίοδο 1995 έως 2015 έδειξε αύξηση θανάτων από καρκίνο κατά 30% .

Σαν να μην ήταν αρκετή η φτώχια και η ανεργία, η υποβαθμισμένη υγεία και παιδεία, η ανύπαρκτη αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία, οι κάτοικοι της περιοχής, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι και με μια υγειονομική βόμβα, έτοιμη να σκάσει στα χέρια τους.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

Το ΔΣ της ΟΒΣΑ καλεί όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους να πάρουν μέρος μαζί με τις οικογένειες τους στο αγωνιστικό πρόγραμμα των φορέων της περιοχής και να αγωνιστούν ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, να πάρουν αποφάσεις συμπόρευσης και να εντάξουν στη πάλη τους:

  • Το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Καμιά κουβέντα για επέκτασή του και δημιουργία νέου.

  • Όχι στη δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία.

  • Όχι στη καύση απορριμμάτων

  • Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων. Διαχείριση σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια που θα διασφαλίζουν την προστασία από ασθένειες τα λαϊκά στρώματα, αλλά και τη προστασία του περιβάλλοντος.