ΑΘΗΝΑ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΟΒΣΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, αγρότες και φοιτητές που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα δεκάδες προαπαιτούμενα.
Ο νόμος που ψηφίστηκε έρχεται να προστεθεί στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και περιλαμβάνει εκτός των άλλων μια σειρά μέτρα που χτυπούν τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα με πρώτο και κύριο το μέτρο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, αλλά και αρνητικές συνέπειες για μια σειρά άλλους κλάδους (λαϊκές αγορές, αρτοποιεία, ταξί, κομμωτές, κλπ).
Μέσα από τα μαζικά συλλαλητήρια και τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στείλαμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης.
Κανένας εφησυχασμός - Καμία επανάπαυση
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ που αφού μας φόρτωσαν με υπέρογκα χρέη και τώρα ετοιμάζονται μαζί με τις τράπεζες να πετάξουν τις οικογένειές μας στο δρόμο. Δε μας έχει απομείνει άλλος δρόμος παρά μόνο αυτός του ανυποχώρητου αγώνα, της αλληλεγγύης προς κάθε συνάδελφο που κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά και σπίτι
Στις 21 Φλεβάρη γενικεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Ήδη αρκετά σωματεία αυτοαπασχολούμενων ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ έχουν συγκροτήσει αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης και έχουν πάρει απόφαση για κινητοποιήσεις στις 21 Φλεβάρη. Χωρίς καμιά καθυστέρηση , με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα προχωράμε στην οργάνωση της αγωνιστικής μας συνέχειας ενάντια στην πολιτική που εξοντώνει εμάς και τις οικογένειές μας, με νέο σχέδιο δράσης, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες με πυρήνα της οργάνωσης το κάθε Σωματείο.  Με βάση τα παραπάνω:

Η Ο.Β.Σ.Α. Καλεί τα σωματεία, τις Ενώσεις ΕΒΕ, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες των Αυτοαπασχολούμενων σε πλατιά Σύσκεψη
την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018

στις 7:00 το απόγευμα, στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24 – 3ος όροφος).

Με τα αιτήματά μας διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην επιβίωσης :

• Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
  • Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
  • Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
  • Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας